Pakej Kita Selangor 2.0

Bersama Menuju Kejayaan
9 Jun 2021

Siaran Pengumuman

Risalah

Muat Turun Ucapan
(250KB PDF)
Muat Turun
Muat Turun Infografik
(2MB PDF)
Muat Turun
Muat Turun Infografik Versi Mandarin
(1.4MB PDF)
Muat Turun

Pakej Kita Selangor 2.0

1
-
-
-

Media

Selangor Journal: SelVAX teens to begin in November — Exco
Dr Mariah said since the Selvax for Adolescents programme will provide Sinovac Covid-19 vaccine to its recipients, any parent who wishes to inoculate their kids with the vaccine are also welcome to participate in the programme.
Baca Lagi
Selangor Kini: Lebih 1,000 daftar sukarelawan kesihatan, pupuk gaya hidup sihat
“Program ini memperuntukkan belanja sebanyak RM1.2 juta dan setiap DUN menerima RM18,000 bagi membolehkan aktiviti bermanfaat berjalan. Kita mahu menjadi negeri maju dan sihat,” katanya pada sidang media selepas pelancaran program.
Baca Lagi
Selangor Kini: Hanya bayar RM20, Pasar Mesra manfaatkan ribuan penduduk B40
Beliau berkata pasar itu menyasarkan tiga kelompok masyarakat iaitu petani dan penternak ayam, usahawan yang membeli dan menguruskan barangan serta penduduk berpendapatan rendah (B40).
Baca Lagi
Selangor Kini: Jelajah Selangor Bekerja mulai 23 Oktober, tawar 25,000 peluang kerja
“Program ini menjadi medan interaksi yang proaktif antara pencari kerja dan pemain industri selain memperincikan laluan kerjaya mengikut kecenderungan personaliti dan minat."
Baca Lagi
The Sun Daily: 165,000 made jobless in Selangor as at June 2021
He hoped the people of Selangor, especially youths, would take advantage of the initiatives provided by the state government by registering on the website www.selangorbekerja.com.my to identify ttheir career options and help employers get the manpower they need.
Baca Lagi
Harian Metro: RM80 juta bantu usahawan di Selangor
Pada masa sama, Rodziah berkata, Kerajaan Selangor juga meluluskan tambahan jumlah pinjaman maksimum kepada peserta Hijrah daripada RM50,000 kepada RM100,000.
Baca Lagi
Hari Kesihatan Mental Sedunia 2021
Setiap dari kita mempunyai peranan yang boleh dimainkan bagi memastikan kesihatan mental terpelihara. Cakna dengan keadaan orang sekeliling dan dapatkan bantuan segera
Baca Lagi
Projek Tebatan Banjir di Selangor
Sebanyak 78 buah projek dengan peruntukan RM425.23 juta di bawah Rancangan Malaysia Kesebelas (RMKe-11) telah disiapkan, manakala terdapat 98 projek telah diluluskan melalui Rancangan Malaysia Keduabelas (RMKe-12) dengan peruntukan RM533 juta.
Baca Lagi
Kosmo: Ramai lega Selangor catat kes bawah 700
“Nampaknya ini hasil keberkesanan vaksin dan pematuhan SOP yang tinggi. Semoga corak penurunan kes baharu terus menurun dan kepada yang masih ragu-ragu dengan vaksin, tengoklah hasilnya sekarang,” kata Syamirul.
Baca Lagi
Selangor Kini: Inisiatif Selangor, politik stabil bantu turun kes COVID-19 negeri
Pengerusi Pakatan Harapan negeri berkata semua kepemimpinan Selangor perlu bersikap profesional menangani pandemik COVID-19 demi kepentingan bersama.
Baca Lagi
Selangorkini
雪政府发援金给994障友 解决疫情困境
雪州政府通过“我们的雪兰莪配套2.0”发出了49万7000令吉,援助受到新冠疫情影响的残疾者。
Baca Lagi
Selangor Journal: Over RM1m spent in Selangor on self-test kits for COVID-19 patients
“The HAT initiative was introduced in the Kita Selangor Package 2.0 as a self-assessment tool for Covid-19 patients undergoing quarantine at home.
Baca Lagi