Suara

Siaran Akhbar
17/12/20

Sinar Harian: Penyokong PKR, PH digesa kekal bersemangat

Artikel terbit di sinarharian.com.my pada 17 Disember 2020

SHAH ALAM - Penyokong Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan Pakatan Harapan (PH) digesa kekal bersemangat, memperkemas tekad dan istiqamah dalam menyusun kekuatan bagi menghadapi persaingan politik di arena demokrasi negara.


Pengerusi Majlis Pimpinan PKR Selangor, Datuk Seri Amirudin Shari berkata, sewajarnya iltizam Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim menjadi teladan kepada kita semua untuk terus menggembleng usaha dan buah fikiran.


Beliau yang juga Menteri Besar Selangor berkata, langkah itu juga bagi memperkuatkan tumpuan prodemokrasi yang merangkumi parti-parti politik dan segenap pertubuhan masyarakat madani.

"Berhadapan dengan ketidaktentuan politik semasa serta kesan melarat pandemik Covid-19 tumpuan kita tidak boleh sama sekali terganggu daripada ikhtiar untuk membela nasib rakyat.

"Justeru, jangan sesekali kita mengeluh dan jangan abaikan matlamat perjuangan bersama. Pertingkatkan usaha demi agenda reformasi," katanya dalam kenyataan hari ini.

Malah beliau yakin kepimpinan Anwar selaku Presiden PKR, pemimpin PH dan Ketua Pembangkang itu mampu menerajui kekuatan demokratik ini bagi mencapai kejayaan menerapkan agenda reformasi.

Seterusnya
#KITASELANGOR
Daftar hari ini untuk dapatkan maklumat terkini terus ke e-mel anda
Terima kasih!
Anda telah didaftarkan untuk menerima makluman dan maklumat terkini.
Maaf! Ada ralat.