Suara

Peristiwa
11/10/23
Selangor

Selangor Kini: Selangor, Universiti Al-Azhar bincang kerjasama pendidikan, hasrat hantar imam jalani kursus khas

SHAH ALAM, 10 OKT: Kerajaan Selangor berhasrat bekerjasama dalam bidang pendidikan dengan Universiti Al-Azhar, Mesir termasuk menghantar imam dan khatib menjalani kursus khas.

Dato’ Menteri Besar berkata perkara itu disampaikan kepada wakil universiti Syeikh Prof Dr Muhammad Abdul Rahman Al-Dhuwaini dan mendapat maklum balas positif.

“Selain itu, perbincangan tentang potensi kerjasama pendidikan turut melihat keperluan menyediakan kelas persediaan di Malaysia sebelum mahasiswa melanjutkan pelajaran ke Universiti al-Azhar.

“Moga kejayaan pertemuan ini bakal membawa manfaat kepada rakyat Selangor kelak,” kata Dato’ Seri Amirudin Shari di Facebook yang turut memaklumkan pertemuan itu diadakan sebelum beliau berangkat ke Amman, Jordan bagi meneruskan lawatan kerja.

Beliau yang memulakan lawatan sejak kelmarin bakal mengadakan pertemuan bersama penasihat utama Raja Abdullah, Putera Ghazi Muhammad dan menghadiri majlis ramah mesra bersama diaspora Malaysia di Jordan.

Esok, Amirudin dijadual menyertai bual bicara Mahasiswa Selangor di Jordan, melawat penempatan pelajar dan merasmikan penutupan Konvensyen Mahasiswa Selangor Timur Tengah 2023.

Seterusnya
#KITASELANGOR
Daftar hari ini untuk dapatkan maklumat terkini terus ke e-mel anda
Terima kasih!
Anda telah didaftarkan untuk menerima makluman dan maklumat terkini.
Maaf! Ada ralat.