Media

Peristiwa
19/1/22
Selangor

Selangor Kini: Unisel wujud ruang khas, mudahkan penuntut belajar dalam talian

SHAH ALAM, 18 JAN: Universiti Selangor (Unisel) mewujudkan ruang khas bagi memudahkan pelajar mengikuti pembelajaran secara dalam talian.

Presiden dan Naib Canselornya Prof Dato’ Dr Mohammad Redzuan Othman berkata Ruang Karel di perpustakaan kampus Bestari Jaya itu menempatkan 20 unit komputer berdefinisi tinggi untuk kemudahan penuntut.

“Ruang Karel ini dilihat sebagai satu tarikan besar buat pelajar selain kemudahan yang sedia ada di dalam perpustakaan ini.

“Komputer berdefinisi tinggi mampu memudahkan pelajar melaksanakan tugasan kuliah sekali gus bermanfaat dalam pencarian bahan penyelidikan,” katanya menerusi Facebook.

Ruang berkenaan dirasmikan Dr Mohammad Redzuan selain dihadiri Timbalan Naib Canselor Pembangunan Pelajar dan Jaringan Komuniti Prof Madya Dr Hamdan Mohd Salleh.

Pada masa sama, sebanyak 12 unit komputer riba turut diserahkan kepada pusat informasi dan komunikasi teknologi (CICT) bagi kegunaan sistem audio visual serta pendaftaran pelajar di kampus Bestari Jaya serta Shah Alam.


Seterusnya
#KITASELANGOR
Daftar hari ini untuk dapatkan maklumat terkini terus ke e-mel anda
Terima kasih!
Anda telah didaftarkan untuk menerima makluman dan maklumat terkini.
Maaf! Ada ralat.