Inisiatif

Peristiwa
27/9/22
Selangor
Bantuan

Selangor Kini: MBI belanja RM1 juta taja atlet, cungkil bakat sukan ke peringkat tinggi

PETALING JAYA, 26 SEPT: Menteri Besar Selangor (Pemerbadanan) atau MBI memperuntukan RM1 juta setahun bagi menaja atlet kelahiran negeri ini memajukan diri dalam bidang sukan.

Ketua Pegawai Eksekutifnya Norita Mohd Sidek berkata tajaan tersebut bagi menyokong program sukan serta membantu mencungkil keupayaan seseorang atlet ke peringkat yang paling tinggi.

“Golongan ini amat penting kerana mereka juga menyumbang kepada negeri dan negara, justeri MBI amat menyokong program-program berbentuk sukan.

“MBI memperuntuk RM1 juta setahun untuk tujuan berkenaan dan antara sukan menerima tajaan MBI adalah bola sepak, ragbi  dan terbaru sukan luncur ais,” katanya.

Beliau berkata demkian selepas menyerahkan tajaan RM30,000 kepada atlet sukan luncur ais berirama Sree Abiraame B Chendren di Sunway Piramid Hotel di sini, hari ini.

Pada Jun lalu, MBI turut menaja dua adik-beradik mengikuti program bersama kelab bola sepak divisyen satu Croatia, NK Osijek.

Tajaan diberikan kepada Qaseh Rania Khairul Najib, 12 dan abangnya, Luth Qayyim, 15 yang mengikuti latihan selama dua minggu di kelab berkenaan.

Seterusnya
#KITASELANGOR
Daftar hari ini untuk dapatkan maklumat terkini terus ke e-mel anda
Terima kasih!
Anda telah didaftarkan untuk menerima makluman dan maklumat terkini.
Maaf! Ada ralat.